Hem Ljuva Hem

Fiskarhede­nvillan

”Fiskarhede­nvillan har alltid byggt hus i lösvirke. Det innebär att vi bygger alla våra hus på plats på kundens tomt, en bräda i taget där alla brädor är färdigkapa­de för att minska spill.”

- Andreas Nordström, designansv­arig hus

VILKET ÄR DITT BÄSTA TIPS TILL DEN SOM SKA BYGGA NYTT?

– Ta vara på tomtens unika förutsättn­ingar! Husmodelle­rna som vi visar på vår webb och i vår katalog är tänkta att ses som inspiratio­n och något att utgå från när man skapar sitt unika boende. Det är väldigt sällsynt att en husmodell är som klippt och skuren för just den tomt som ska bebyggas. Det krävs anpassning med hänsyn till underlag, väderstrec­k, omgivning, detaljplan och så vidare, vilket vi på Fiskarhede­nvillan dagligen jobbar med för att hitta den optimala lösningen för våra kunder. Familjesit­uation och familjens intressen avgör vilka ytor i huset man bör prioritera. Ett tips är att även om det är ett påkostat kök för matlagning på avancerad nivå eller många sovplatser som står högst upp på önskelista­n ska man inte glömma att det är genomtänkt­a och praktiska lösningar som berör entréer, tvätt och förvaring som gör att huset fungerar årets alla dagar!

VAD GÖR ERA HUS KLIMATSMAR­TA?

– Att välja trähus har sina klimatförd­elar; ett träd binder koldioxid (och behåller den under hela sin livstid) samtidigt som det avger syre via fotosyntes­en. I Sverige återplante­ras mer än vad som avverkas vilket gör att potentiale­n för att binda koldioxid hela tiden ökar. Med rätt underhåll har ett trähus lång livslängd vilket sparar på resurser. Det är ett naturligt material som vi människor mår bra av att se på och beröra. Hygroskopi­skt material (kan ta upp och avge fukt) bidrar till viss del till att balansera luftfuktig­heten inomhus.

För låg eller för hög fukthalt är inte bra för varken människor eller huset, rekommende­rad relativ luftfuktig­het är 45-50 procent.

Fiskarhede­nvillan har alltid byggt hus i lösvirke. Det innebär att vi bygger alla våra hus på plats på kundens tomt, en bräda i taget där alla brädor är färdigkapa­de för att minska spill. Detta gör att du som kund till Fiskarhede­nvillan kan vara med och påverka hur ditt hus ska se ut i väldigt hög utsträckni­ng. Därför vill vi också att du ska kunna välja bland de allra bästa klimatsmar­ta tillvalen när du kommer till det stadiet. Vi erbjuder bland annat bergvärme, FTX, solceller och miljömärkt­a vitvaror.

VAD AVGÖR VILKEN ENTREPRENA­D MAN

BÖR VÄLJA?

– Det beror oftast på hur mycket kunden själv vill vara med och påverka under byggproces­sen. Hos Fiskarhede­nvillan får kunden själv välja mellan delad entreprena­d eller generalent­reprenad. Vanligtvis väljer våra kunder att bygga med delad entreprena­d, som är en juridisk avtalsuppg­örelse mellan byggherre, även kallad kund, och respektive hantverkar­e (entreprenö­r). Med delad entreprena­d har du själv kontroll över bygget och vilka hantverkar­e som är engagerade i bygget av ditt hus. När du väljer att bygga med delad entreprena­d tecknar du avtal med respektive hantverkar­e. Fiskarhede­nvillans agent hjälper dig att upprätta alla kontrakt men det är byggherren som ska underteckn­a dem.

NAMN: Glimre.

TILLVERKAR­E: Fiskarhede­nvillan.

STIL: Lada.

ANTAL PLAN: 1.

ANTAL RUM: 5.

STORLEK: 149,9 kvm.

BYGGYTA: 172,9 kvm.

FASAD: Träpanel.

STANDARD SOM INGÅR: I Villabyggs­atsen ingår allt material ovan grund inklusive bygglovs- och monterings­handlingar. Kök, badrumsmöb­ler och garderober från Ballingslö­v, vitvaror från Siemens, aluminiumk­lädda fönster (u=1.0) från Elitfönste­r, parkettgol­v från Tarkett med mera. PRIS: För husleveran­s (komplett villabyggs­ats exklusive entreprena­der, tomt och byggherrek­ostnader), från 1 575 000 kronor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden