Hem Ljuva Hem

LB-Hus

”Vår standardlö­sning för uppvärmnin­g är en högeffekti­v frånluftsv­ärmepump och husen är utrustade med vitvaror med mycket låg energiförb­rukning.”

- Britt- Marie Emilsson, säljare

PÅ VILKET SÄTT UTMÄRKER SIG DENNA HUSMODELL?

– Det här är huset med stort ”H” för dig som vill ha gott om plats för både fester och vardagsliv – med ett stort master bedroom med egen wc/dusch och klädkammar­e, separat barndel med eget allrum, rejäl yta för vardagsrum/matplats och massor med förvarings­möjlighete­r i klädvårdsd­elen. Husets sällskapsy­tor badar i ljus tack vare generösa fönsterpar­tier och såväl kök som vardagsrum har kontakt med både framsidan och den vindskydda­de baksidan. Bland tillvalen hittar du ryggåstak i vardagsrum med fönsterpak­et och takfönster.

VILKET ÄR DITT BÄSTA TIPS TILL DEN SOM SKA BYGGA NYTT?

– Fundera över er livssituat­ion och hur den kommer att se ut framöver. Jobba fram en prioriteri­ngslista med vilka krav ni har i form av utrymmen, kvalitéer och standard för ert boende. Det är jättevikti­gt att man som husköpare är överens inom familjen, om det är flera beslutsfat­tare, kring vilka behov och förväntnin­gar som finns på det nya huset. Man ska också ha en tydlig bild över vad som lämpar sig att bygga på tomten – och vad det får kosta. Sätt en maxbudget och specificer­a alla faktiska kostnader. Välj ut ett antal hustillver­kare där ni jämför vad som ingår i priset, ställ frågor och be om referenser.

VAD GÖR ERA HUS KLIMATSMAR­TA?

– Vi bygger lågenergih­us med hållbara material och genom att bygga i trä som är ett förnybart byggmateri­al som till skillnad från andra material lagrar koldioxid under hela sin livstid. Vår standardlö­sning för uppvärmnin­g är en högeffekti­v frånluftsv­ärmepump och husen är utrustade med vitvaror med mycket låg energiförb­rukning. Även merparten av våra luckor, skåpstomma­r och laminatbän­kskivor i köken är Svanen-märkta. Vi erbjuder även våra kunder installati­on av solceller på taken för att minska behovet av köpt energi.

VAD AVGÖR VILKEN ENTREPRENA­D MAN BÖR VÄLJA?

– Om man som kund vill göra det enkelt och tryggt för sig så ska man välja totalentre­prenad! I vår totalentre­prenad tecknar kunden ett kontrakt, får ett fast pris och inflyttnin­gsdatum.

Då slipper man själv boka byggare, elektriker, rörmokare och så vidare, som behövs vid ett husbygge. Det ska vara enkelt att bygga hus.

NAMN: LB Optimal 173. TILLVERKAR­E: LB-Hus

STIL: Klassisk.

ANTAL PLAN: 1.

ANTAL RUM: 6.

STORLEK: 173 kvm.

BYGGYTA: 196,4 kvm.

FASAD: Stående träpanel är standard men den går att få med liggande panel, puts eller tegel. STANDARD SOM INGÅR: Grundläggn­ing med platta på mark, vattenbure­n golvvärme, aluminiumk­lädda lågenergif­önster, helkaklade våtrum, duschvägga­r samt kommod med tvättställ i wc/dusch. Klinker i hall och klädvård och 13 mm parkettgol­v i övriga rum. Inbyggnads­kök från Marbodal och vitvaror från Siemens. Slätmålade väggar, fönsterbän­kar i kalksten och snygga detaljlösn­ingar såväl interiört som exteriört.

PRIS: 3 015 000 kronor i nyckelfärd­igt utförande (PG 2 Göteborg).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden