Hem Ljuva Hem

Sprucken tv

-

Det är viktigt att du ber en servicever­kstad titta på tv:n och får ett utlåtande om den utsatts för någon yttre skadehände­lse.

FRÅGA Hej! Skärmen på vår tv sprack och bilden försvann när vi skulle se på ett program. Jag har en allriskför­säkring som täcker plötsliga och oförutsedd­a händelser. Det är möjligt att någon skadat tv:n under dagen när vi hade barnkalas hemma. Försäkring­sbolaget vill inte ersätta skadan eftersom jag inte kan styrka när, eller om, tv:n utsatts för någon yttre åverkan. Kan det vara riktigt?

Margareta

SVAR Hej Margareta! En förutsättn­ing för att du ska få ersättning från din allriskför­säkring är att du på något sätt kan visa att tv:n skadats genom en plötslig och oförutsedd händelse. Så fungerar även en produktför­säkring. Att tv:n bara slutar fungera är som regel inte tillräckli­gt för att du ska kunna få ersättning. Om tv:n däremot är yngre än tre år, och om felet anses vara ursprungli­gt, kan istället konsumentk­öplagen gälla, vänd dig i så fall till butiken.

Det är viktigt att du ber en servicever­kstad titta på tv:n och får ett utlåtande om den utsatts för någon yttre skadehände­lse. Om så är fallet har du möjlighet att få ersättning även om du inte själv kan ange exakt tidpunkten när tv:n skadades.

Peter Stark

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden