Hem Ljuva Hem

MARIA PALM, DIGITAL MARKETING MANAGER

-

PÅ VILKA SÄTT UTMÄRKER SIG DESSA BADRUM?

– I Black Edition, vårt Feng Shui-badrum, ligger fokus på kontraster. Värme, kyla, ljust och mörkt, trä, sten, betong och glas. Och doft! Vi vill mötas av något som totalt bryter mot vardagen när vi går in i badrummet - bli överraskad­e och bjuda våra sinnen på kontraster och intryck för att snabbare komma ner i varv och hitta lugnet. Genom att jobba mer effektivt med belysninge­n i badrummet kan samma plats få en helt ny dimension.

Den avlånga formen i det smala badrummet kan kännas knepig att planera kring men det finns goda möjlighete­r att skapa ett härligt badrum för maximal njutning – kanske fler än du först kan ana. Kanske har det stått ett badkar längs med kortsidan som man nu vill ersätta med en snygg och funktionel­l dusch.

Antingen så kan man sätta in en nischlösni­ng som sträcker sig från vägg till vägg eller göra som Aston gjort här, välja en duschvägg som går från golv till tak.

På väggytorna som återstår kan du med fördel sätta en rymligare kommod så att hela familjen får var sin låda. En kommod med dubbla hoar är alltid att föredra ifall ni är flera som samsas om utrymmet på morgonen.

I det lilla badrummet är den vertikala handduksto­rken din bästa vän. Den tar minimalt med väggyta i anspråk och är både estetisk och effektiv. Handduken hänger lätt och luftigt och håller sig därför fräsch längre. Bow vann pris för både design och funktion. Det är vi stolta över på INR.

Förvaring blir förstås extra viktig i det lilla badrummet. Vi har hittills aldrig hört någon som ångrar att de valde till extra förvaring. Satsa på rymliga lådor i kommoden, vägg- och högskåp och självklart duschförva­ring.

INR har duschförva­ring för placering på väggen som smälter ihop med duschvägga­rnas duschprofi­l. Smart, snyggt och ett enkelt sätt att hålla flaskorna borta från golvet.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR MAN SKA INREDA DET MINDRE BADRUMMET?

1. Väj en liten men rymlig kommod eller en smal men lite högre och djupare kommod om du har plats.

Fokusera på insidan. Se till så du får gott om förvaring i lådorna.

Satsa på smarta speglar. Spegelskåp i olika varianter är givna i det lilla badrummet.

Välj en duschhörna med vikdörr. Med en fast vägg på ena sidan kan du placera en wc-stol eller kommod alldeles intill.

5. Tänk på att inte slösa med värdefull golvyta. 6. Jobba med fönstret, inte mot det. Välj en duschhörna som är flexibel nog att monteras på fria mått.

Utnyttja takhöjden. Välj en duschvägg som går från golv till tak och få badrummet att kännas större.

Tänk vertikalt. Den vertikala handduksto­rken är din bästa vän i det lilla badrummet. Finns i flera snygga varianter.

Smart förvaring i duschen håller flaskorna borta från den begränsade golvytan.

Skräddarsy din duschlösni­ng. Låt inte snedtaket eller udda vinklar och vrår stoppa dig!

Här kan du kika in för mer informatio­n: https:// www.inr.se/planera-badrum/ badrumspla­nering/ sma-badrum/

 ??  ?? 2 1
2 1

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden