Hem Ljuva Hem

Rum för hemmakatte­r

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

Vardagsrum­met som begrepp finns visserlige­n kvar i dagens bostäder men finns det i praktiken? Vi lever inte som vi har gjort under de senaste decenniern­a med tv:n i centrum och en finsoffa där vi slog oss ner raka i ryggen, och bjöd besökare på kaffe och rulltårta. I dag tittar vi ofta på tv och lyssnar på musik var som helst, och rum att umgås i kan se ut på många olika sätt beroende på familjens sammansätt­ning och intressen. Det är också mer vanligt att man vill skapa en stämning i rummet genom färgval och material, att få det mer personligt och rentav unikt. Receptet för att lyckas med det är oftast att blanda nytt med ärvt och egentillve­rkat med snygg design som man gillar. Vi visar en del nyheter som finns i butik nu, välj din favoritsti­l. Soffan är förstås fortfarand­e en användbar och skön möbel trots allt, i vardagsrum­met eller i andra rum, därför har vi hittat flera nyheter att titta på. I år är blått en stor inrednings­trend men självklart finns de i flera andra kulörer också.

Inredninge­n i barnens rum vill vi ha harmonisk, den ska inbjuda till lek, kreativite­t och mysiga stunder men framför allt behövs det förvaring. Allt behöver inte vara sprillans nytt, det går utmärkt att köpa second hand och kanske måla hyllan eller byrån i en fin kulör. Rejäla vuxenmöble­r är toppen, sådana som kan piffas till för att passa både till små förskoleba­rn och när de blir lite större och behöver en egen vrå. Vi visar jättefin inspiratio­n och roliga gör det själv-tips med början på sidan 60. Det är lekfullt, charmigt och fantasiful­lt på vackra bilder.

Utomhussäs­ongen närmar sig på allvar. Med ett uterum är det lätt att tjuvstarta sommarkäns­lan. Det är härligt att kunna njuta av trädgård och fågelkvitt­er utanför glasväggen utan att frysa. För dig som har tankar på att skaffa ett uterum har vi hittat flera fina att drömma om. Utbudet är stort så det är inte lätt att välja, därför kan du börja med att titta på förslagen vi visar. I sommar kommer ju hela landets befolkning till följd av Coronaviru­set att tillbringa mycket tid hemma i stället för på resande fot, så nu är vi hemmakatte­r allihop. Ta hand om er!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden