Hem Ljuva Hem

VATTENÅTGÅ­NG

-

att använda UV-ljus från en UV-renare som bryter ner bakterier, alger och mikroorgan­ismer fungerar också helt utan kemikalier.

Man kan behålla samma vatten i poolen i era år om man sköter den väl. En nergrävd pool förbrukar betydligt mindre vatten än den som är på marken och töms varje år. I den nergrävda poolen räcker det att spola vattnet genom sand ltret några gånger per säsong vilket inte förbrukar så mycket vatten.

UPPDATERA POOLEN

Det är inte heller så svårt att förnya och förbättra den be ntliga poolen. En liner, en poolduk som håller vattnet på plats, i en ny kulör fräschar upp. En enfärgad kan kosta runt 10 000 kronor hos Folkpool, till en pool som mäter 3x6 meter.

Den traditione­lla blåa och turkosa är fortfarand­e den mest populära men mosaik i beige eller brons syns mer och mer och även svart.

Sargen av trä kan man själv slipa och lasera eller till och med byta ut helt och hållet. En helgaveltr­appa i stället för stege gör mycket för utseendet och gör det även lätt att komma i och ur poolen. Belysninge­n är viktig för helhetsint­rycket. Genom att byta till moderna och energisnål­a led-lampor slipper man o a byta hela armaturen.

KLIMATSMAR­T

Skapa ett badparadis med spakänsla i trädgården genom att till exempel ha sköna loungemöbl­er och utedusch på stenläggni­ng eller trädäck. Lägg till vattenfall och massagemun­stycken och en pooltrappa att sitta på så får du en riktigt härlig atmosfär utan att behöva resa bort. Med en egen pool som förlänger badsäsonge­n blir dessutom ygresorna färre och därmed blir klimatavtr­ycken mindre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden