Hem Ljuva Hem

En minnesvärd sommar

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

E erfrågan på grillar lär ha varit rekordstor under våren och försommare­n. Det blir en ” hemester” det här året, med grillkväll­ar på altaner och bryggor, där bara den närmaste familjen sluter upp. Alla kan grilla men kan alla grilla så att det blir riktigt, riktigt gott? Vi ger er några tips på grillar, sommarens uga – rökning av maten – och toppen na recept från en grillexper­t. Smaksätt med egenodlade kryddörter, läs och lär om vilka sorter du kan börja med. De smakar gott, do ar härligt och är vackra att se på och dessutom lättskötta. Sätt igång, lika enkelt i rabatten som på balkongen.

Utlandsres­or till varmare breddgrade­r är helt uteslutna den här semestern och vi får nöja oss med ett och annat iskallt dopp hemmavid, men bara solen skiner så funkar det också. Kanske kommer vi att upptäcka naturen runt knuten i stället. Det är härligt att vistas utomhus sommartid, att vara nära naturen när den är som allra mest praktfull. Njut av färgerna och överdådet som naturen bjuder, en tur i skogen eller en promenad i parken gör sinnet lugnt.

Om det kliar i ngrarna e er att göra någonting handfast och du tröttnar både på serietitta­nde på tv och att spela badminton på tomten visar vi ett lagom enkelt projekt där gamla fönster blir till hyllor. Perfekt både till sommarstug­an och lägenheten i stan.

Var i landet du än bor är sommaren här på allvar nu. Den där värmen som stannar längre än en e ermiddag är vad vi drömmer om men regn och åska är ju också en del av sommaren. Den svenska sommaren är ganska kort men det är just därför vi längtar och uppskattar den så oändligt mycket. Sköt om er och låt den här semestern bli den mest kravlösa och avslappnad­e ledigheten på länge. Det här kan bli den sommar vi pratar om under många kommande år, tänk om vi minns den som den sommaren då vi lärde oss att varva ner och uppskatta de små tingen i tillvaron.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden