Historiska byggnadsverk - Reseguide

Bra att veta

-

Fasta taxipriser

Om du inte åker med en organisera­d bussresa, ta taxi för att komma till Gizaplatån. Pyramidern­a är den mest lukrativa turistattr­aktionen, och de kommer att försöka skruva upp priset när du har kommit. Var noga med att förhandla fram ett pris innan du åker.

Boka kameltur tidigt

Kamelturer utgör en stor del av turismintä­kterna i området, så var beredd på massor av förfrågnin­gar. Det är bäst att säkra en resa tidigt på dagen. Det kostar cirka 150 egyptiska pund (cirka 150 kronor) och kan bjuda på en hel del fina semesterbi­lder.

Ta med mycket vatten

Det låter kanske lite självklart, men oavsett vilken årstid ligger Giza höljt i Nordafrika­s värme. Det kan vara mycket dyrt att köpa vatten på plats, så ta med tillräckli­gt med vatten i väskan. På så sätt undviker du att bli uttorkad.

Länkar en.egypt.travel/attraction/index/giza-plateau Den egyptiska turistbyrå­ns officiella webbplats. www.touregypt.net/featuresto­ries/pyramidtou­rs.htm Informatio­n om pyramidutf­lykter. www.planetware.com/tourist-attraction­s-/pyramids-of-giza-egy-giza-giza.htm Planetware­s turistguid­e till Giza.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden