Historiska byggnadsverk - Reseguide

Att måla med siffror

-

Som i vilket kungligt palats som helst, kan arkitektur­en och inredingen få dig att tappa andan. Utsmycknin­gen i Alhambra är inte bara magnifik, utan även matematisk­t inspirerad. Palatsens och de omkringlig­gande byggnadern­as huvudsakli­ga design består av en blandning av skrifter från Koranen, moasikverk och geometrisk­a mönster.

 ??  ?? Det är förbjudet att dekorera med figurer av djur eller ansikten inom den islamiska tron. Istället används skrifter som dekoration överallt i palatsen.
Det är förbjudet att dekorera med figurer av djur eller ansikten inom den islamiska tron. Istället används skrifter som dekoration överallt i palatsen.
 ??  ?? Konstnärer­na använde mosaikens oändliga möjlighete­r för att skapa dessa invecklade flismönste­r. Mönstren som designades individuel­lt, passar ihop på ett perfekt sätt.
Konstnärer­na använde mosaikens oändliga möjlighete­r för att skapa dessa invecklade flismönste­r. Mönstren som designades individuel­lt, passar ihop på ett perfekt sätt.
 ??  ?? Detta färgglada geometrisk­a mönster är nästan som en optisk illusion. Dessa mönster är komplext sammanvävd­a och gör det mycket svårt att avskilja vart enskilda rader börjar och slutar.
Detta färgglada geometrisk­a mönster är nästan som en optisk illusion. Dessa mönster är komplext sammanvävd­a och gör det mycket svårt att avskilja vart enskilda rader börjar och slutar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden