Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK

... me d ny för vär ve t Jo n at ha n Pudas

-

Du slog igenom stort i sensations­laget Karlskrona i fjol. Vad berodde ditt genombrott på?

– Vi gick ju så bra som lag och det går oftast hand i hand med det. Självförtr­oendet växte. Det var en sjukt rolig säsong och en häftig upplevelse att gå upp med Karlskrona. Det är något som jag bär med mig hela mitt liv.

Hur kommer det då bli att möta Karlskrona?

– Man kommer att vara ett jagat byte, haha. Nej då, men det ska bli skitskoj. Min flickvän kommer från Karlskrona, fast hon är mer Krif- supporter ( Kallinge/ Ronneby), men hennes pappa är stort Karlskrona­fan. Det skulle ju vara sjukt om man avgjorde en match mot dem.

Du är van att spela i överraskni­ngslag, så vad krävs för att Brynäs ska överraska i vinter?

– Laget fick ett uppsving när ” Bulan” ( Thomas Berglund) kom in och han är en riktigt duktig coach. Vi kommer nog att chocka många i vinter och folk kommer att höja på ögonbrynen. Det är perfekt att vara underdogs, det är det bästa utgångsläg­et.

Brynäs är en klassisk förening med 13 SM- guld. Märker du som ny i klubben den fina historien?

– Det måste jag säga. Själva hockeyintr­esset, från marknadssi­dan till volontärer i föreningen. Gävle är en riktigt hockeystad och det

genomsyrar hela klubben.

Till sist, vad vet du om Brynäs nu

som du inte visste tidigare?

– Svårt att sätta fingret på något. Men Brynäs har en väldigt bra orginasati­on, men det hade jag förväntat mig också. Jag är positivt överraskad över allt egentligen.

 ??  ?? Pudas i Karlskrona­tröjan.
Pudas i Karlskrona­tröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden