Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK

... me d t rän are n Thomas Be rglund

-

Brynäs blev bättre efter att du kom in i laget i fjol. Vad gjorde du?

– Jag gjorde egentligen inga stora saker. Brynäs hade gått sämre än förväntat och läget var prekärt. Jag behöll allt som trots allt redan var bra. Sedan försökte jag bara få rätlinje i spelet och spelarna behövde kanske inte tänka lika mycket.

Hur var det att ta över ett lag i kris?

– Det var ju inte optimalt, men jag visste om förutsättn­ingarna. Jag kände att det var en utmaning och hela ledarteame­t hjälptes åt bra. Jag tyckte att spelet började stämma direkt även om inte resultaten gick vår väg. Totalt sett blev det en godkänd säsong, vi hade Skellefteå på gaffeln trots att vi förlorade med 0– 4 i matcher. Det är något vi har byggt vidare på.

Hur har ni gjort det?

– Vi ska ha samma spel som i fjol men nu kan man gå in djupare på detaljer. Mycket var bra förra säsongen, vi var spelförand­e i 90 procent av matcherna, men vi var inte tillräckli­gt effektiva. Om vi hade haft en bättre effektivit­et så skulle vi ha vunnit merparten av matcherna. Det är sådana saker som måste förfinas. Till sist, vad kan vi förvänta oss av Brynäs den här säsongen? – Ni kan förvänta er ett grymt hårt jobbande lag. Vi kommer aldrig att ge oss innan slaget är förlorat. Inget lag har tränat bättre än oss på försäsonge­n och vi kommer att sälja oss jävligt dyrt.

 ??  ?? Thomas Berglund, tränare.
Thomas Berglund, tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden