Hockeybibeln

ETTÖGONBLI­CK

...med tränaren Tommy Samuelsson

-

Varför valde ni att gå på is rekordtidi­gt i år?

– Egentligen för att skapa mer tid. Det är stor omsättning på spelare varje år och nu blir det skarpt läge nästan direkt med CHL. Vi ville skapa bättre förutsättn­ingar, komma ihop som grupp och få en lugn miljö.

Färjestad lyckades inte ta sig till SMkvartsfi­nal för första gången på 21 år. Hur kände du efteråt?

– Det är klart att det är en besvikelse när det sker. Men jag fungerar som så att jag vill ta revansch nästa dag. Det kunde jag inte i våras. Men revanschen får komma nu i stället.

Vad var det som gjorde att ni misslyckad­es?

– Starten på säsongen. Att ta åtta poäng på de tio första matcherna gör att man hamnar i ett läge där det handlar om överlevnad och existens. Det är så jämnt bland övriga lagen att det är svårt att ta igen en sådan start. Att få leva med den mentala biten var tuff men jag tycker att vi visade styrka som lyckades ta oss ovanför vattenytan till slut.

Många stjärnor har återvänt till klubben. Hur viktigt är det egentligen med spelare med Färjestads­anknytning?

– Det är givetvis en målsättnin­g varje år att ha det. Sedan lyckas man inte alltid, beroende på spelarens tillgänlig­het. Det är en enorm fördel att ha spelare härifrån, som känner organisati­onen och staden. Med en större kärntrupp är det också enklare att integrera de som kommer utifrån.

Till sist, vad kommer Färjestads styrka vara i vinter?

– Framför allt har vi en djupare spets i truppen och kommer inte vara lika sårbara vad gäller våra toppspelar­e.

 ??  ?? Tommy Samuelsson, tränare.
Tommy Samuelsson, tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden