Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK

... me d ny för vär ve t Bill Thomas

-

Du är uppväxt i Pittsburgh och har bott i Florida. Ganska stor skillnad jämfört med Örnsköldsv­ik va?

– Ja, men jag tror att jag kommer trivas här. Jag har flyttat hit med min flickvän och våra två hundar. Det är en mysig stad, alla är vänliga och hjälpsamma. Naturen är fin också.

Hur tryggt är det att ha sex andra nordamerik­aner i laget?

– Att komma till Sverige för oss och spela är nog exakt likadant om du är svensk och kommer till Nordamerik­a. Det kan vara tufft, språket, men alla pratar engelska och det är skönt. Alla förstår vad man säger, därför är det enkelt för oss. Jag har spelat med Kyle Wilson och Ryan Whitney tidigare och det är skönt. Dessutom har Noah Welch spelat i Sverige sedan tidigare och jag kan fråga honom om allt möjligt. Det är en tr ygghet.

Med så många nordamerik­aner i laget – kommer det att synas på ert spelsätt?

– Jag är inte säker. Det är coachen som bestämmer och han har varit i Europa länge. Så länge laget bestämmer gemensamt hur vi ska spela så tror jag att det blir bra.

Till sist, hur beskriver du dig själv som spelare?

– De senaste åren har jag spelat mycket ” special teams”, power play och box play. Jag kan spela som center och ytterforwa­rd och jag hoppas jag kan spela likadant här, men det är coachen som bestämmer hur han vill använda mig. När jag var yngre så fokuserade­s det väldigt mycket på statistike­n. Att göra mål och assist. Visst, jag vill producera, men du måste behärska andra moment i spelet också.

 ??  ?? Bill Thomas i Florida Panthers.
Bill Thomas i Florida Panthers.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden