Hockeybibeln

DE HAR LÄMNAT KLUBBEN:

ETTÖGONBLI­CK ...medtränare­nDanTangne­s

-

David Rautio, mv, Brynäs Erik Källgren, mv, Oskarshamn (lån) Chad Billins, b, Utica Jonas Junland, b, Lausanne Daniel Rahimi, b, Davos Anton Blomberg, f, Vita Hästen Fredric Andersson, f, klubb ej klar Nick Sörensen, f, San Diego Nichlas Hardt, f, Malmö Rhett Rakhshani, f, Malmö

– Det var en svår fråga. Men det är väl att säsongen ska komma igång och att vi ska få spela matcher igen. Man har laddat för det här sedan förra säsongen tog

slut. Det ska bli extremt roligt. Några tunga tapp på backsidan. Kommer nyförvärve­n att kunna fylla den luckan? – Vi har inte tagit in någon back för att ersätta någon annan rakt av. Vi förväntar oss inte att Näkyvä ska ha två meter långt skägg och vara lika frispråkig som Junland. Men vi tycker vi har en bra balans på backsidan. Vi har flera unga spelare som vi tror kommer att växa. Dessa killar måste vi ge en större roll och mer ansvar för att de ska ta nästa kliv. Marcus Högberg väntar fortfarand­e på sitt genombrott och Jacob Johansson är oprövad på den här nivån. Har ni tillräckli­gt bra målvaktssp­el för att gå långt i ett slutspel? – Det tycker vi, och det återstår att se. ”Högga” har en väldigt hög potential, det vet vi. Jacob fick visa i Mora vad han kan och han hade en väldigt fin utveckling. Vi tror att det kan bli riktigt bra. Klubben har det rätt tufft ekonomiskt. Påverkar det er på det sportsliga planet? – Nej. Är det något man har lär t sig i den här branschen är att det händer mycket hela tiden. Utifrån budgeten vi har lever vi rätt gott inom laget, så nej, det ska inte påverka. Johan Åkerman kommer in i tränarstab­en. Var bidrar han med? – Det är en passionera­d hockeymänn­iska. Det han tillför som vi andra inte har är att han kommer in med ett spelarpers­pektiv där han har spelat på en hög nivå. Det kommer att vara värdefullt. Han var duktig i powerplay och där hoppas jag han kan hjälpa oss. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? – Att alla ska vara friska och att vi ska kunna förbereda oss inför säsongen med alla tillgängli­ga.

 ??  ?? Det har gått åtta säsonger sedan Linköping senast spelade SMfinal. Då, 2007/2008, gjorde man det för andra året i rad, men tappade 2–0 i matcher mot HV71 till 2–4. Säsongen innan var det Modo som besegrade ”Cluben” med samma siffror.
Sylvegård.
Det har gått åtta säsonger sedan Linköping senast spelade SMfinal. Då, 2007/2008, gjorde man det för andra året i rad, men tappade 2–0 i matcher mot HV71 till 2–4. Säsongen innan var det Modo som besegrade ”Cluben” med samma siffror. Sylvegård.
 ??  ?? Jonas Junland.
Jonas Junland.
 ??  ??
 ??  ?? Tangnes.
Tangnes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden