Hockeybibeln

AIK-TALANGERNA­S EGNA ORD OM NHL-DRAFTEN TIDIGARE I SOMRAS

-

FREDRIK KARLSTRÖM, 18, forward – vald i runda tre som spelare 90 totalt av Dallas Stars:

– Jag blev lite chockad faktiskt. Jag hade mina aningar att jag skulle gå i draften efter samtal med min agent, men att det skulle bli så pass tidigt, det kom som en överraskni­ng. Det är jätterolig­t att Dallas valde mig, det är ju ett mål man nått. Men jag måste ha fötterna på jorden. JESPER BRATT, 18, forward – vald i runda sex som spelare 162 totalt av New Jersey Devils:

– Det är en fantastisk känsla och jag är stolt över att bli en del av Devils organisati­on, jag blev riktigt glad när mitt namn lästes upp. Det var ett speciellt ögonblick och en fantastisk dag. Nu måste jag bli starkare, direktare och mer nordamerik­ansk i min spelstil och bli bättre på att gå rakt mot mål. ARVID HENRIKSSON, 18, back – vald i runda sju som spelare 187 totalt av Montreal Canadiens:

– Montreal hade visat störst intressefö­r mig så jag kände att om jag skulle bli draftad så skulle de vara de som skullevälj­a mig. Men det var nervöst, jag satt uppe och tittade på draften på tv och de (Montreal) hade inte något draftval kvar in i den sjunde omgången. Men de bytte till sig ett och valde mig.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden