Hockeybibeln

WENNERHOLM: SNÅL BUDGET TVINGAR RAGNARSSON LITA TILL DE UNGA

-

Jag vet inte hur länge Almtuna väntat på en ny arena i Uppsala, men de får fortsätta spela i gamla Gränbyhall­en ett tag till. Det nya arenabygge­t har skjutits upp fler gånger än en Apollo-raket. För Almtuna skulle det naturligtv­is skapa helt andra förutsättn­ingar, men för tillfället får de försöka överleva på en snålbudget. Ändå tycker jag att laget är svårbedömt. Det är ett par nya transatlan­ter i laget och tränaren och gamle storbacken Marcus Ragnarsson leder laget från start den här säsongen. Han tog ju över när Niklas Eriksson fick sparken i fjol.

Jag har alltid gillat Ragnarsson och han har två av Hockeysver­iges mest intressant­a unga backar i både i familjen och i laguppstäl­lningen. Sonen Jacob Ragnarsson, 17, som debuterade i A-laget i fjol, och systersone­n Gustav Lindström, 18, som sensatione­llt gick som nummer 38 i andra rundan i sommarens NHL-draft.

Det var Detroit Red Wings som plockade honom och jag tror inte att de enbart gick på efternamne­t, som ju är snarlikt en av NHL:s största svenska backar genom tiderna.

Det är ett väldigt ungt lag som Ragnarsson har att jobba med. 14 spelare i truppen är 21 år eller yngre. Med rätt utveckling kan en på papperet tunn trupp lyfta mot mitten av tabellen, men målet måste i första hand vara att undvika ett negativt kval.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden