Hockeybibeln

WENNERHOLM: SSK HAR KULTUREN – OCH BORDE FÅ SLIPPA KVAL I ÅR

-

Gamla SSK har värvat ihop ett i princip nytt lag sedan fiaskot och det negativa kvalet i fjol. Sistaplats­en förra vintern ska inte upprepas. Tränarna Mats Waltin och Nichlas Falk står trots missräknin­gen kvar i båset och har ett nästan helt nytt material att jobba med. På backsidan är i princip allt nytt med tunga namn som förre Örebrooch AIK-backen Stefan Johansson och NHL-meriterade Nicklas Grossman bland nyförvärve­n.

Det är många rutinerade pjäser som Waltin tagit in. Till och med Stefan Gråhns är tillbaka, veteranen som flyttat runt till så många klubbar sedan han var i SSK senast 2009/2010, att jag tappat räkningen.

Men det ser definitivt stabilare ut än i fjol och det lär inte bli nytt kval i vinter. Backsidan ser betydligt starkare ut.

Jag tror inte det blir något kval den här gången, men jag tror inte heller att Södertälje är ett lag för övre halvan av tabellen. Men man vet aldrig med allsvenska­n. Det finns fler överraskni­ngsfaktore­r än i SHL. Titta på AIK i fjol, som var ett bottenlag innan de vaknade på vårkanten och spurtade till sig en plats i slutspelss­erien. Södertälje har traditione­n, kulturen och fansen i ryggen och det brukar betyda mer än man tror. Även om det kan fungera som ett sänke också om paniken slår till.

 ??  ?? MATS WENNERHOLM
MATS WENNERHOLM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden