Hockeybibeln

WENNERHOLM: KNALL I FJOL – DÅ BLIR BAKSMÄLLAN OUNDVIKLIG I ÅR

-

Fjolårets stora sensations­lag i allsvenska­n fick betala ett högt pris för framgången. Succéträna­ren Mattias Karlin värvades till Mora och fyra av de fem bästa poängplock­arna försvann.

Det var få som trodde på Västervik i fjol, då de tog en sensatione­ll tredjeplat­s till slut. Jag var nere ett par vändor till Plivit Trade-hallen och blev imponerad både av spelet och organisati­onen runt laget. Här finns ett genuint hockeyintr­esse och många frivilliga som gör framgången möjlig, trots en av allsvenska­ns minsta budgetar. Succén för hockeylage­t fick hela Västervik att leva upp.

Men samtidigt kan jag inte komma ifrån att klubben överpreste­rade vintern som gick och att baksmällan är oundviklig.

Det är i alla fall känslan jag har, men jag har inget emot att ha fel.

Men det känns som konkurrent­erna har satsat mer och bredare och topplagen känns mer givna den här säsongen, även om det alltid brukar vara någon favorit som dyker i den allsvenska tabellen.

Sedan har jag all respekt för nye tränaren Roger Forsberg som gjorde ett fantastisk­t bra jobb i Timrå i fjol. Men nu har han ett helt annat material att jobba med, fler etablerade spelare till skillnad från den talangbank Timrå var i fjol.

Men jag blir gärna positivt överraskad en gång till.

 ??  ?? MATS WENNERHOLM
MATS WENNERHOLM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden