Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK!

- Andreas Lillhannus

…med Jonas Johnson, 47, med tre SM-guld, ett VM-silver och ett VM-brons som spelare, som nu gör sin andra säsong som tränare i Vita Hästen.

Hur ser du på din första säsong, där ni slutade tia?

– Sammantage­t gjorde vi en bra säsong. Vi hade höga toppar men lite för låga dalar. Det slutade lite tungt, vi kunde inte tampas om det hela vägen fram. För min del var det positivt, jag lärde mig väldigt mycket.

Det var ganska turbulent i klubben med ekonomiska bekymmer och diverse personal som hoppade av.

– Ja… räknar man in allt så kunde spelarna hantera det på ett bra sätt ändå. Självklart blir alla påverkade på ett eller annat sätt, och det gör att spelarnas prestation var än bättre än resultatet visar.

Ni har valt att inte ha någon sportchef sedan Niklas Czarnecki hoppade av. Hur mycket har ditt jobb förändrats?

– Niklas jobbade kvar en bit efter och gjorde ett stort jobb. Men vi som är kvar har fått fördelat lite jobb. Jag har fått jobba mer med mina kontakter.

Du har ju enorma meriter som spelare. Hur tar du med dig det in i tränarbåse­t?

– Det är bra att ha som bakgrund. Men samtidigt speglar det av sig mindre och mindre i min roll som tränare. Men det är klart, jag har varit på isen och i många situatione­r, det är en del jag tar med mig och kan utnyttja på ett eller annat sätt.

Hur bra är Vita Hästen i år?

– Vi har tio nya spelare som jag tycker kommer in och stärker laget. Jag hoppas verkligen på topp åtta, och jag tycker att vi ska klara av det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det är turbulent runt omkring i världen, så jag önskar mig ett positivare klimat och en större förståelse människor emellan.

 ??  ?? ”Vi ska klara topp åtta”, säger Vita Hästens Jonas Johnson.
”Vi ska klara topp åtta”, säger Vita Hästens Jonas Johnson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden