Hockeybibeln

WENNERHOLM: SPELARFLYK­T EFTER SUCCÉN – KAN BLI TOPPLAG ÄNDÅ

-

Det är som vanligt i Karlskoga.

Efter varje framgångsr­ik säsong plockar SHL-lagen godbitarna. Nu försvann Emil Kruse till Rögle, Theodor Lennström till Färjestad, Carl Persson till Karlskrona och Victor Ejdsell till HV71.

Ändå tror jag att de blir ett topplag i vinter igen. Inte i den absoluta toppen, men på övre halvan. Men det kan naturligtv­is gå bättre än så om allt faller på plats som det gjorde förra säsongen. Då blev det direktkval om en plats i SHL mot Rögle.

Det finns en så stark hockeykult­ur i Bik Karlskoga att den verkar överleva allt. Varumärket står för hårt jobb och sammanhåll­ning. Jag vet inte hur många talanger som har förädlats i den miljön genom åren. Men de är många.

Och klubben hittar nya spelare på de mest avlägsna ställen. När målvakten Andrew Engalage försvann hittade de en ny kanadensar­e i lilla Fife i Skottland. Av alla ställen.

Återstår att se om succén upprepas, men jag blir inte förvånad om det blir så.

Sportchefe­n Torsten Yngvesson verkar också haft bra koll på Lausitzer Füchse i tyska andraligan i vintras, en klubb jag aldrig hört talas om tidigare. Därifrån har han hämtat både centern Jeff Hayes och backen Patrik Parkkonen.

Gustaf Thorell återvänder också efter en ganska misslyckad utflykt till Brynäs och Färjestad förra säsongen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden