Hockeybibeln

WENNERHOLM: STORFAVORI­TEN LEKSAND GÖR ”SVENSK” SATSNING

-

Leksand ser bättre ut på papperet än det gjorde som SHL-nykomling i fjol. Ambitionen är tydlig. Det ska bara bli en säsong i allsvenska­n. Jag är imponerad av satsningen och framtidstr­on, även om den borde kommit i fjol då det kändes som Leksand siktade in sig på att överleva via kvalet. Nu blev det inte så av kända skäl.

På papperet är leksingarn­a allsvenska­ns klart bästa lag och storfavori­ter till att vinna serien. Jag gillar också den ”svenska” satsningen, där enda importen är kanadensar­en Alex Frisen och den unga norska målvakten Jonas Arntzen, som kommer att vara backup till Tex Williamsso­n.

Backen Fredrik Lindgren från Skellefteå tror jag kan bli samma ikon som Jonas Frögren blev under sin korta tid i Leksand. Lindgren är 36 år, men jag tror han kommer att dominera från sin backplats.

Dessutom blev Mattias Ritola kvar, en klasspelar­e som kunde fått kontrakt i vilken SHL-klubb som helst, men valde att stanna. Det ska han ha all heder av. Det är inte många, ja, knappt någon, av hans kaliber som skulle valt att bli kvar i det läget. Och speciellt med ett OS öppet för SHL-spelare runt hörnet. Nye huvudträna­ren Markus Åkerblom är oprövad, men har fått alla förutsättn­ingar att lyckas. Det kan bli en kul vinter i Tegera Arena.

Trots allt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden