Hockeybibeln

WENNERHOLM: NY REGIM TAR ÖVER – DÅ BLIR IKO BÄST I SMÅLAND

-

En epok är över i Oskarshamn nu då tränaren Fredrik Söderström lämnat efter sex hela säsonger. Björn Hellkvist kliver in som ny tränare och Per Kenttä har tagit över som sportchef. Den sistnämnde satte Haparanda på kartan då han tog upp Asplöven och mot alla odds höll dem kvar i allsvenska­n i fyra säsonger. Det känns som en dynamisk duo och en nystart för Oskarshamn, som gör sin nittonde raka allsvenska säsong.

Det är framför allt ledarsidan som gör att jag tror på ett lyft för laget i vinter. Sedan har ju Oskarshamn startat ett intressant samarbete med Rögle, som gjort att de får låna kanadensis­ka backen Kevin Marshall och de två talangfull­a bröderna Ludvig och Lukas Elvenes. Det återstår att se hur länge de bli kvar och hur i fjol så skadeförfö­ljda Rögle klarar sig den här säsongen. Unge backtalang­en Tom Hedberg, 18, är ett annat intressant lån från HV71.

Det finns mycket annat som är nytt i Oskarshamn och med tanke på Kenttäs tidigare historia kan det komma ytterligar­e någon sen värvning. Och sedan vet man aldrig hur mycket nytt det blir under säsongen. Men Kenttä vid rodret kan det mesta hända. Därför tror jag Oskarshamn hamnar en bit upp på övre halvan och blir bäst i Småland, som har fyra lag i hockeyalls­venskan.

Det är gott så.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden