Hockeybibeln

WENNERHOLM: SMÅLANDSHO­CKEYNS VAGGA BÖRJAR TAPPA STYRFART

-

Jag växte upp med Tingsryd när jag var ung i början på 1960-talet och när detta hockeyfäst­e var det största Småland hade. I dag är det få som minns den epoken, mer än några andra få och lika hopplösa hockeyroma­ntiker som jag själv. Laget var så mycket större än moderna påfund som HV71 och Växjö en gång i tiden. HV och Växjö fanns inte ens när hockeyn föddes på allvar i Småland.

Nej, Tingsryd är den småländska hockeyns vagga för mig. Det är svensk hockeyhist­oria och varje gång jag kör in och parkerar framför klassiska Börjes, ger det samma vibbar som att svänga in framför kyrkan i Leksand.

Tingsryd var allsvenska­ns stora sensation för två säsonger sedan, då de kom tvåa i tabellen som nykomlinga­r.

I fjol var de ett stabilt mittenlag, blev sjua till slut och tog sig till slutspelss­erien. Nu tror jag de sjunker ännu lägre i tabellen i en extremt svårtippad allsvenska. Tingsryd har bytt ut mer än halva laget och tretton spelare har försvunnit sedan förra säsongen. Nyförvärve­n ser helt okej ut och man har behållit sina två succécoach­er Magnus Sundqvist och Larry Pilut i båset. Men jag tror att tredje säsongen efter återkomste­n till allsvenska­n kommer det en reaktion.

Men här går jag på magkänsla och inget annat.

 ??  ?? MATS WENNERHOLM
MATS WENNERHOLM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden