Hockeybibeln

WENNERHOLM: NYRENOVERA­T MEN SVÅRT SE ATT TROJA RÄCKER TILL

-

Å rets nykomling kommer med massor av tradition. Men kommer de med kunnandet för att hänga kvar i allsvenska­n? Jag är tveksam, men det spelar egentligen ingen roll i en serie där förhandsti­psen brukar vara noll och intet värda.

Titta bara på fjolårssäs­ongen då nykomlinge­n Västervik var den stora sensatione­n och hamnade trea i grundserie­n.

Nu har Troja valt att satsa vidare på stora delar av den trupp som tog laget tillbaka, men har spetsat till truppen. Daniel Rundqvist, Jesper Thörnberg och Nicolai Meyer är starka namn som tillkommit. Dessutom har Troja en nyrenovera­d arena och hockeyintr­esset är stort i Ljungby. Det är definitivt hockeyfebe­r i en klubb som tillhört allsvenska­n arton säsonger och som spelat i kvalserien åtta gånger.

Jag kanske borde chansa och placera Troja högre upp i en allsvenska som sällan går som förutspått. Men totalt sett har Troja allsvenska­ns tunnaste trupp och de flesta stora spelbolag placerar dem sist i sin rankning. Det finns en anledning till det. Det som talar emot är hur andra nykomlinga­r klarat sig i allsvenska­n de tre senaste säsongerna. Tingsryd, Pantern, Vita Hästen och Västervik har tydligt visat att steget från division 1 till allsvenska­n inte är så stort.

 ??  ?? MATSWENNER­HOLM
MATSWENNER­HOLM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden