Hockeybibeln

JÄMNHETEN ÄR FRÖLUNDAS FRÄMSTA VAPEN

-

När jag går igenom Frölundas laguppstäl­lning slås jag av en sak. Var är alla göteborgar­e? Alla goa gubbar? De som varit lite av Frölundas identitet genom åren?

Just nu är de försvinnan­de få i en klubb där göteborgar­e som Daniel Alfredsson, Patric Carnbäck, Niklas Andersson varit stora profiler och ansikten utåt. Och på senare år Johan Sundström och Nicklas Lasu.

Jag kan sakna det, men å andra sidan är kanske underlaget för dåligt för att åstadkomma det.

Annars finns de få saker att klaga på i en laguppstäl­lning där målsättnin­gen är att gå hela vägen, även om jag själv tycker att backsidan ser lite ihålig ut.

Men Frölunda kanske inte ska spela i egen zon, som Färjestads gamle ledare Kjell Glennertsa en gång när det klagades på värmlännin­garnas backuppsät­tning.

Styrkan är definitivt riktad framåt, med en imponerand­e for wardssida.

Men bäst i SHL? Nej, det tycker jag inte att göteborgar­na är i någon lagdel.

Men de är tillräckli­gt starka för att vara ett topplag i vinter. Frölunda har inte varit sämre än trea i grundserie­n på de fem senaste säsongerna där de har raden 2–2–2–3–3.

Det är enormt imponerand­e med tanke på dagens verklighet för alla sportchefe­r, där de i princip måste byta ut halva laget inför varje säsong.

Inget annat lag har haft en sådan kontinuite­t och jämnhet. Det är lite dynasti över det hela under tränaren Roger Rönnberg och med Joel Lundqvist som ledare på isen.

De har sett till att varje match tas på allvar och utrotat serielunke­n i Scandinavi­um. Dessutom har Frölunda fått en av SHL:s mest sevärda spelare i Tim Söderlund från Skellefteå – 20-åringen som fick sitt genombrott i fjol och som kan lyfta ännu högre i vinter. Rhett Rakhshani är ett annat tungt nyförvärv som anländer först i oktober och som är tänkt att ersätta skyttekung­en Victor Olofsson. Jag antar att Rönnberg redan vikt en plats åt honom bredvid Ryan Lasch och Joel Lundqvist.

 ?? MATSWENNER­HOLM
mats.wennerholm@aftonblade­t.se ??
MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden