Hockeybibeln

3 ANDRA ”AVSKYDDA” SPELARE

-

TOM WILSON

WASHINGTON CAPITA L S ,24 ÅR, FORWARD

Kommentar: I vårens slutspel var Wilson, som har dragit på sig överlägset flest utvisnings­minuter i NHL sedan debuten 2013, inblandad i en hel rad uppmärksam­made kontrovers­er. Bland annat Columbus Alexander Wennberg och Pittsburgh-duon Brian Dumoulin och Zach Aston-Reese skadades till följd av våldsammas­mällar från kanadensar­en. Det sistnämnda offret drabbades så illa att han inte kunde äta fast föda på hela sommaren.

Wilson själv hade det desto roligare under semestern. Han firade Stanley Cup-titeln genom att bland annat underteckn­a ett nytt sexårskont­rakt med Washington värt 275 miljoner kronor.

PK SUBBAN

NASHVILLE PREDATORS ,29 ÅR, BACK

Kommentar: Stjärnback­en Subban är inte direkt känd för att spela överdrivet fult, men retar gallfeber på motståndar­na genom att slänga käft. Nashville-backens kaxiga framtoning har lett till att han blir utbuad i var och varannan NHL-arena.

Det här udda tjuvknepet måste dessutom lyftas... luftas fram:

– Jag pruttar framför vår egen kasse, så att motståndar­na som kommer i närheten blir irriterade. Jag dricker mycket kaffe innan matcherna, för det brukar få fart på magen…

RADKO GUDAS

P HILADELPHI­A FLYERS ,28 ÅR, BACK

Kommentar: Philadelph­ias tjeckiske backbjässe har stått för flera smutsiga överfall de senaste åren. Förra säsongen sänkte han Winnipegs Mathieu Perreault med ett brutalt ”yxhugg” över huvudet – och stängdes av i tio matcher. En av smällarna som har gjort att Detroit-svensken Johan Franzén inte kan spela hockey längre – till följd av ihållande hjärnskakn­ingsproble­m – utdelades av just Gudas.

Flyers-fansen kallar den skäggprydd­e busen för ”The Butcher”. Slaktaren.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden