Hockeybibeln

EXPERTEN LÜCKNERS TIPS: ”JAG TROR PÅ NORRLAND”

- Jonathan Nilsson

C Mores Harald Lückner har mångårig erfarenhet av att bevaka hockeyalls­venskan. Experten ser fram emot Jonathan Dahléns återkomst och tror att det är Norrlands tur i år. – Lagen därifrån kommer vara starka, säger Lückner.

I våras förlängde C More sändningsa­vtalet med hockeyalls­venskan fram till säsongen 2025/2026. I rutan kommer vi som vanligt se Harald Lückner som agerar expert i kanalen.

– Vi ska finslipa på detaljerna så att det blir ännu bättre, säger den tidigare mästarträn­aren om kanalens bevakning.

Vad är tjusningen med hockeyalls­venskan enligt dig?

– Det är inte så strukturer­at som SHL, där de är skickligar­e och finns ett större taktiskt kunnande. Hockeyalls­venskan är mer öppen vill jag påstå. Spelarna är orädda, de säger vad de tycker i intervjuer och vill göra reklam för sig själva. Tränare och klubbledar­e vill ställa upp. Det är väldigt lättarbeta­t och fruktansvä­rt skön stämning när vi kommer ut till alla arenor.

Vad tror du om årets säsong?

–Det är alltid spännande att se hur det kommer gå. Nackdelen och priset du får betala för en bra säsong är att du blir av med många spelare. Se på Västerås som var nykomlinga­r i fjol. (Samuel) Ersson var den bästa målvakten i ligan och är nu i Brynäs, de skickade ju en hel del spelare dit. Modo är jag väldigt intressera­d av att följa. Tränaren Björn Hellkvist gör sitt andra år där och ska sätta mer av sin prägel på laget och visa resultat. Karlskoga jobbar alltid på med sitt. Kent Norberg gör ett kanonjobb som sportchef i Timrå där Jens Lööke är tillbaka och Jonathan Dahlén blir seriens största stjärna.

Vad säger du om Dahléns återkomst?

– Jättekul. Det är en fantastisk­t duktig hockeyspel­are, en härlig kille som är duktig på att ”promota” sin egen klubb. Sedan är vi alla lite förvånade över att han valde Timrå. För mig ska Jonathan definitivt spela i ett SHL-lag, men nu känner han trygghet och allt i Timrå.

Vilka ser du som favoriter?

– Jag tror på Norrland. Lagen därifrån kommer vara starka. AIK har nästan tappat ett helt lag från i fjol när de vann serien. Timrå, Modo och Björklöven kommer slåss om de fyra-fem första platserna. Det kommer nog att tippa över till någon av deras fördel.

Tror du något lag tar sig upp till SHL?

– Den frågan ställer man sig alltid. Tittar du på SHL så är det nästan bara så att en nykomling som IK Oskarshamn kommer att få kvala. De måste vara mentalt vara redo för det. Det var inte Mora förra året. Och traditione­n säger ju att ett lag går upp, så det är ganska troligt.

Vilka riskerar att åka ur?

– Almtuna hade en tuff sommar i och med att de blev degraderad­e och sedan helt plötsligt får Panterns plats. Då fanns det inte så många spelare kvar att ta av. Almtuna och Kristianst­ad får vara nöjda om de undviker de sista platserna.

Något lag som kan överraska?

– Ett lag jag vill varna för är Tingsryd. De har fått ihop det bra och fick kämpa med näbbar och klor i fjol. De kan nog nå topp åtta.

 ??  ?? ”För mig ska Jonathan Dahlén definitivt spela i ett SHL-lag”, säger Harald Lückner som tippar just Dahléns Timrå som en av topplagen i allsvenska­n.
”För mig ska Jonathan Dahlén definitivt spela i ett SHL-lag”, säger Harald Lückner som tippar just Dahléns Timrå som en av topplagen i allsvenska­n.
 ??  ?? Harald Lückner.
Harald Lückner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden