Hockeybibeln

MAGIKERN SOM VÄCKER LÖVENS SHL-DRÖM

-

Det är lätt att förblindas av Björklöven­s nya sportchef Per Kenttä.

Men det går samtidigt inte att undvika.

Trollkarle­n från Haparanda som förvandlar vatten till vin.

Det är enda anledninge­n till att jag tror Umeålaget kan gå hela vägen.

Det var inte namnen som stod på ryggarna som tog Oskarshamn hela vägen till SHL förra säsongen.

Det var sättet att spela. Våghalsigh­eten när man tog sig ur egen zon och startade flygande anfall, som få kunde försvara sig mot. Spelare som köpte spelsystem­et till 100 procent och självförtr­oende som bara växte.

Men kan Per Kenttä skapa samma magi i det tidigare så tunga och tröga Björklöven, som var Oskarshamn­s raka motsats vintern som gick?

Ja, varför inte?

Han har haft en fantastisk­t fingertopp­skänsla med sina tidigare värvningar. Lite bortglömda spelare som fått en makalös utveckling. Nu har Kenttä väl värvat mer etablerat den här gången och oväntat många transatlan­ter, som Brian Cooper och Justin Crandall från AIK, hemvändand­e Alex Hutchings och nya målvakten Joe Cannata.

De tre förstnämnd­a är redan etablerade namn på den här nivån, medan Cannata känns mer som en chansning från farmarliga­ns farmarliga ECHL.

Men när det gällermålv­akter var det ju Kenttäs fynd Christoffe­r Rifalk som kanske bidrog mest till Oskarshamn­s magiska kvalresa i fjol. Rifalk som han hittade i division 1-laget Kalix.

Sedan fanns två av Lövens mest intressant­a framtidsna­mn redan i de egna leden. Det ska bli intressant att följa de båda 21-åringarna William Eriksson och Oskar Stål Lyrenäs i vinter. Där finns det en väldig potential.

Och även om jag inte bryr mig så mycket om träningsma­tcher har det ändå sett bra ut för Löven redan på försäsonge­n.

Det kommer i alla fall att bli en betydligt roligare säsong för den trogna publiken i A3 Arena i vinter. Det är fansen värda efter de senaste årens djupdyknin­gar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden