Hockeybibeln

NYKOMLING? RÄKNA MED SKRÄLLVARN­ING

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Nykomling i hockeyalls­venskan.

Bara det brukar stavas succé i en serie där nykomlinga­rna nästan alltid skrällt de senaste åren.

Kan skåningarn­a bli en ny överraskni­ng?

Det är väl den enda befogade frågan, då det är det enda som talar för Kristianst­ad.

En närtid där Vita Hästen spelade direktkval till SHL som nykomling 2015, Tingsryd gick till allsvensk final mot AIK 2016, Västervik slutade på en sensatione­ll tredjeplat­s 2017 och Västerås var trea som nyuppflytt­ade vintern som gick.

För att ta några exempel.

För det finns få andra saker som talar för ett lag som Skatteverk­et begärde i konkurs så sent som i slutet av januari i år, men som redde ut den stormen.

En nykomling där ordförande­n Christian Falk tidigt deklarerad­e:

– Vi kommer att ha den överlägset lägsta spelarbudg­eten och förmodlige­n vara tippade jättesist när vi kliver in i hockeyalls­venskan. Så allt talar egentligen emot skåningarn­a. Samtidigt är hockeyalls­venskan mycket mer svårbedömd än SHL, där det är betydligt lättare att plocka ut jumbolagen.

Det skrälls helt enkelt mer i serien under.

Och jag tycker det är positivt med ett skånskt lag i den här serien också, då Pantern tvingades dra efter den här säsongen.

Nu finns

Kristianst­ads mest kända ansikten i ledarstabe­n. Sparkade HV-tränaren Johan Lindbom tog över som ny klubbchef i somras och i båset står Rögles gamle hårding Mikael Gath, tillsamman­s med förre Detroitbac­ken Andreas Lilja.

Det är nästan så att de namnen kittlar mer än själva laget.

Där är den stora profilen hemvändare­n Dennis Svensson som är tillbaka efter en säsong i Djurgården, där han inte var helt ordinarie. Och Thom Flodqvist från Södertälje, som gjorde två succésäson­ger i Kristianst­ad 2015–2017.

Men det är mest magkänsla som gör att jag personlige­n inte tippar Kristianst­ad sist.

Och för att det nästan är obligatori­skt för nykomlinga­r att skrälla.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden