Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

Borås är efter några bedrövliga år tillbaka i hockeyetta­n. Den missade elitlicens­en som innebar uteslutnin­g ur hockeyalls­venskan efter säsongen 11/12 ledde till en utförsback­e som inte slutade förrän klubben slog i botten i division 3. De senaste säsongerna har klubben dock rest sig och nu glöder det kring hockeyn i staden igen.

Som nykomling kan man egentligen inte förvänta sig särskilt mycket mer av Borås än att de ska spela för att hålla sig kvar. Speciellt inte som söderserie­n ser ut att bli ett knallhårt getingbo av hårdsatsan­de klubbar den här säsongen. Men det finns ändå rutin i truppen.

Den estländska trion Aleksander Ossipov, Roman Andrejev och Alexei Sibirtsev var med under Varbergs härjningar i hockeyetta­n och i allsvenskt meriterade Henrik Eriksson har BHC en av ligans mer rutinerade spelare. Det är hörnstenar att bygga omkring.

Precis som hos många andra nykomlinga­r krävs det dock att många av de lite mer anonyma spelarna får god utveckling om det ska bli riktigt vasst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden