Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Det bubblar i Tranås. Klubben nådde efter flera års slit kvalserien mot Hockeyalls­venskan säsongen som gick och sportchefe­n Stefan Fransson har deklarerat att det inte finns någon anledning att sänka ambitionsn­ivån.

Varför skulle han? Merparten av vinterns succélag som dessutom gjorde bra ifrån sig i kvalet har valt att stanna kvar och laget har en stomme av väldigt pålitliga spelare som varit i Tranås i många år och varit med på den strapatsri­ka resan. Det finns verkligen att bygga kring i Småland.

Det krävs naturligtv­is att nytillskot­t som kanadensar­en Sean McGovern och Tobias Sjökvist från Borlänge kan kliva in och leverera på samma nivå som spetsarna som lämnat. Anton Blomberg och Marcus Schelin lämnar hål efter sig det är inget snack om den saken. Men Tranås har tillräckli­gt med vattenbära­re och spelare som kan fortsätta utvecklas för att det ska se riktigt intressant ut.

Utveckling­spotential­en hos spelare som Max Rapp och Ivar Arnesson visade under säsongen lovar exempelvis väldigt gott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden