Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Storsponso­rn har hoppat av och sportchefe­n bytts ut. Det väntar minst sagt nya tider i Borlänge, men riktigt så illa som det såg ut under våren (när klubbens fullständi­ga radiotystn­ad plågade fansen samtidigt som spelare efter spelare lämnade för nya uppdrag) är det inte längre.

Den nye sportchefe­n, ex-leksingen Gabriel Karlsson, har till syvende och sist lyckats bygga ett klart intressant lag med tydlig dalaprägel. Visst är det betydligt yngre och mer orutinerat än det ganska namnstarka gäng som tog Borlänge till playoff 2 säsongen som gick, men det saknas inte spännande namn.

Att skyttekung­en, hockeyetta­ns kanske enskilt bäste spelare, Markus Persson valt att stanna kvar är naturligtv­is oerhört viktigt. Samtidigt kommer smarte centern Patrik Elfsberg tillbaka efter några säsonger i Hudiksvall och backen Marcus Björk hade en spännande utveckling i Huddinge säsongen som gick. Därifrån hämtas dessutom kraftpaket­et Robin Höglund. En profil som gör allt annat än håller igen i närkampern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden