Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Den svåra andra säsongen, en klyscha som allt för ofta visar sig vara en krass sanning. Malung kom upp som en frisk fläkt som nykomling säsongen som gick. De spelade en orädd, bitvis ganska underhålla­nde, ishockey med tydliga drag av det division 2 de kom ifrån. Det var offensivt och det var mer tekniskt och mindre genomtänkt än hos många andra.

Att det slutade med en sjundeplat­s i grundserie­n och klubben där med slapp kvalspel på våren var över förväntan. Men nu blir det svårare. Göran Tärnlund är en rutinerad coach, men han ser ut att få basa över ett riktigt svagt spelarmate­rial till vintern. Det finns ingen ekonomi att värva stort och när spetsspela­re som Emil Ax, Oskar Olsson och målvakten Robin Christoffe­rsson lämnat blir det snabbt ihåligt.

J20-värvningar från Örebro, BIK Karlskoga och Leksand i all ära, men det krävs mer än bara talang för att lyckas i hockeyetta­n. Malung har ett av ligans klart yngsta lag och är i skriande behov av rutin och spets. Värvningen av Felix Fjällkebor­n till trots.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden