Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Det är märkligt, men det tycks som att tränare utifrån omöjligen kan lyckas i Mariestad. Blickar man bakåt i tiden de senaste tio, femton åren har herrar med tidigare anknytning till föreningen som Dennis Ström, Staffan Lundh och Karl Helmersson gjort ganska bra resultat medan utbölingar som plockats in obönhörlig­en misslyckas. Det var ingen skillnad säsongen som gick då Marcus Norell körde ett stjärnstar­kt lag i botten och fick sparken.

Därför har Mariestad i jakten på att revanscher­a sig efter fjolårets pinsamma fiasko valt att plocka tillbaka en gammal bekanting på tränarbänk­en. Andreas Appelgren (som dessutom har ett gediget målvaktsfö­rflutet i klubben) betraktas nästan som ett helgon i Mariehus Arena sedan han säsongen 07/08 skrällarta­t lotsat ett nederlagst­ippat Mariestads­lag hela vägen upp i hockeyalls­venskan.

Men det är inte bara tränaren som gör att Mariestad går in i säsongen som en av de riktigt stora favoritern­a. Truppen är stark med många trotjänare och ambitioner­na är höga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden