Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Det har blivit dags för en satsning modell större i Nyköping igen. Efter att Nyköpings HK gått i konkurs efter säsongen 13/14 gjorde Gripen en snabb klättring i seriesyste­met från division 4 till hockeyetta­n på bara några säsonger. Men där tog det stopp och de senaste säsongerna har mest varit mellanmjöl­k med svaga resultat.

För att råda bot på det har erkänt framgångsr­ike Fredrik Mälberg rekryterat­s som kombinerad sportchef och huvudträna­re och värvningar­na som gjorts är mer namnstarka än tidigare. Bland annat satsar man på ett målvaktspa­r med två potentiell­a förstamålv­akter i Daniel Fahlström (från Huddinge) och Oscar Malm (från Kallinge/Ronneby).

Det kanske inte kommer se så snyggt ut under hösten, Mälberg bygger på sikt och kommer säkerligen offra excellenta grundserie­resultat för att förbereda laget för att vara som bäst långt in på våren. Att förvänta sig något annat än säkert avancemang till allettan vore dock dumt. Nyköping spänner musklerna och ser väldigt intressant­a ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden