Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

- Mikael Mjörnberg

■ Skövde har varit ett lag som alltid betraktat sig själva som ett gäng som ska hålla till i toppen av hockeyetta­n och ställt fina trupper på benen, men det har aldrig riktigt lyft. Till slut kom verklighet­en ikapp och föreningen har tvingats ta några magra år för att sanera ekonomin och komma på fötter igen.

Efter ett fjolår som enklast beskrivs som synnerlige­n ojämnt ser det dock ut som att klubben kan vara på väg uppåt. Man redde ut sitt kontrollår och klarade elitlicens­en och på det berömda pappret ser det i alla fall ut som att man ska kunna ställa ett aningen starkare lag på isen till hösten än det som strandade i fortsättni­ngsserien säsongen som gick.

Unge tränaren Johan Hellström gör nu sin andra säsong med laget, tillika sin andra säsong som huvudträna­re på ettannivå och viss utveckling är naturligtv­is att vänta. Dessutom har målvakten Hugo Fagerblom valt att skriva på ett nytt kontrakt och skarprätta­ren Henrik Thegel stannar ytterligar­e en säsong och kan titulera sig lite av en lagpappa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden