Hockeybibeln

KALIX NORSKA OLJEFYND

FYRFALDIGE NORSKE MÄSTAREN STÄRKER OFFENSIVEN

-

■ KALIX. Kommande säsong kan Kalix ståta med att ha en fyrfaldig mästare i truppen. Från Stavanger Oilers hämtas den norske forwarden Henrik Medhus in för att stärka offensiven. 24-åringen, med moderklubb Viking Hockey, har de senaste åren varit en del av Oilers stora framgång och fått vara med och fira inte mindre än fyra mästerskap­stitlar. Viktiga erfarenhet­er som han nu tar med sig till norrettan och Kalix.

EFTER FLERA ÅRS TYSTNAD – NU GÖR ERKGÄRDS COMEBACK I FORSHAGA

■ BODEN. Det är nytt på tränarbänk­en i Boden till den här säsongen, det eldiga paret Robert Nordberg och Petter Lasu Nilsson har lämnat ( Lasu Nilsson är kvar i föreningen men har hand om juniorerna) och ersätts av rutinerade Lars Molin med tränarmeri­ter från bland annat Björklöven och Timrå. Hur det kommer påverka Bodens utpräglade sätt att spela hockey blir en av säsongens riktigt intressant­a historier att följa.

EFTER FLERA ÅRS TYSTNAD – NU GÖR ERKGÄRDS COMEBACK I FORSHAGA

■ SK LEJON. Det hör inte till vanlighete­rna, men till kommande säsong har SK Lejon lyckats göra en riktigt namnstark värvning. Den rutinerade backen Olof Lundberg återvänder till sin moderklubb efter två säsonger i Clemensnäs och sju i Piteå. I den sistnämnda klubben har han flera säsonger varit med och spelat kval mot hockeyalls­venskan och skaffat sig ovärderlig rutin. Han blir naturligtv­is en nyckelspel­are i den lilla Skellefteå­klubbens jakt på att undvika kval den här säsongen.

 ??  ?? Henrik Medhus.
Henrik Medhus.
 ??  ?? Olof Lundberg.
Olof Lundberg.
 ??  ?? Lars Molin.
Lars Molin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden