Hockeybibeln

SÅBRAÄRLAG­ET:

-

■ Nu är det förstås inte helt lätt att stå i mål i ett lag som leker hela havet stormar och kör fullt ös medvetslös framåt, men är det någonstans akilleshäl­en finns är det på målvaktssi­dan där varken John Morelius eller Alexander Flink ännu har klivit fram som en fullfjädra­d hockeyetta­n-etta.

Tittar man offensivt ser det dock oerhört imponerand­e ut, även om man betänker att fjolårets store härförare Joakim Axman sent valde att bryta sitt kontrakt för att i stället hoppa på Väsbys satsning i hockeyalls­venskan.

Succéyngli­ngen Gabriel Deutsch, som gjorde 40 poäng (20+20) på 32 matcher i vintras, stannade kvar och in kommer meriterade spelare som Martin Naenfeldt, Johan Eriksson, Marcus Lindblom

25. Filip Anton

4. Gustav 22. Olle 8. Hampus Herman 42. Martin 7. Alex 34. Erik

18. Adam 13. Leonard 14. Linus 93. Adrian 19. William 16. Carl 31. Mikael 10. Albin Vili-Jesper 21. Hugo 61. Christian Victor 9. Emrik Sami

91. Eric

säsongen överhuvudt­aget ska gå ihop ekonomiskt.

Sedan Kiruna AIF:s återkomst till hockeyetta­n har det spelats sex derbyn i staden, AIF har vunnit samtliga och kopplat ett mentalt Karelinkry­sstag på IF.

3–2, 4–2, 5–2, 4–3, 7–3, 4–1, men trots dystra derbyresul­tat var det Kiruna IF som tog sig till allettan i fjol.

Den här säsongen kan det mycket väl bli ombytta roller i gruvstaden, båda klubbarna har rustat fint och bland alla nyförvärv är det ett par som sticker ut.

Poängsprut­an Oskar Fredriksso­n gör comeback i AIF, och IF har lockat till sig den KHL-meriterade lettländar­en Rihards Marenis som är tänkt att bära det ryss-ledda IF-laget med Sergej Zjukov i båset.

Ryssen som fick sparken från Mörrum under uppmärksam­made former tidigt i fjol.

Boden är vassast

Vassast i serien, så här på förhand, det ser Boden ändå ut att bli.

De har fått in kanadicken Kristoff Kontos och väntar på att godkännand­e från St Louis rörande lån av centern Oskar Sundqvist.

Det närmar sig nu, längtan efter riktig ishockey är så svår att jag har svårt att sova ibland.

Det känns som att sängen är full med järnmalmsp­ellets.

1. R. Christoffe­rsson, Östersund..... 94,95 2. Carl Hjälm, Östersund................... 92,54 3. Oliver Dackell, Örnsköldsv­ik....... 92,46 4. John Westermark, Piteå................ 92,31 5. Claaes Endre, Boden....................... 92,17 6. Arvid Stenmark, Teg.......................92,10 7. Jacob Carlsson, Kalix...................... 91,67 1. Dominik Salama, Kiruna AIF......... 92,89 2. Oliver Dackell, Örnsköldsv­ik........ 91,98 3. David Lindgren, Lejon.....................90,16

1. Claes Endre, Boden.......................... 94,37 2. Edvin Olofsson, Väsby.................... 93,13 3. Alex. Johansson, Borlänge.........93,06

Poängligan – antal poäng. Målvaktsli­gan – räddningsp­rocent, bara de målvakter som spelat 40 procent av sitt lags speltid är inkluderad­e. Busligan

– antal utvisnings­minuter.

Källa: stats.swehockey.se

n ÖSTERSUND. Östersund har under flera säsonger lutat sig mot ett stabilt grund- och försvarssp­el, men har utöver det också kunnat förlita sig på ett väldigt starkt målvaktssp­el. Säsongen som gick var inget undantag då både Robin Christoffe­rsson och Carl Hjälm spelade stort. De båda burväktarn­a delade broderligt på ansvaret mellan stolparna och hade i stort sett identisk statistik, bland annat med färre än två mål insläppta var per match. Väl i playoff fick Christoffe­rsson det stora ansvaret, men båda två är tillbaka i Östersunds­dressen i höst.

KALIX. Det har skett en omorganisa­tion i den sportsliga ledningen i Kalix inför kommande säsong när tränaren Petter Kristoffer­sson efter en lång rad år på bänken i båset har valt att ta ett kliv bort från den rollen. I stället axlar 44-åringen rollen som sportchef och är den som har byggt ihop årets upplaga av Kalix. Ett lag som nu kommer att coachas av Michael Lindgren, som rekryterad­es internt från klubbens J20-lag.

nn TEGS SK. Klubben hade ingen vidare utväxling på sina två kanadensis­ka nyförvärv Josh Villaflor och MarcAnthon­y Simonetta säsongen som gick, men väljer ändå att göra en liknande satsning till vintern. In i truppen kommer nytillskot­ten Zac Tierney (back) och Owen Sobchak (forward) varav den senare gjorde ett kort gästspel i hockeyetta­n med Strömsbro i fjol efter en synnerlige­n poängstark säsong i division 2 med Alfta.

SK LEJON. När det såg ut som att SK Lejon skulle få svårt att ställa ett slagkrafti­gt lag på isen över huvud taget slog den lilla klubben till med en av säsongens häftigaste värvningar. I september kunde de meddela att den rutinerade SHL-profilen rik Lindgren gör comeback. Backen, som blir 40 år den 3 oktober, har spelat 566 SHL-matcher, är landslagsm­eriterad och har vunnit två SM-guld med Skellefteå.

nFredrik Lindgren hyllades av Skellefteå i januari i år efter sina år i klubben.

 ??  ??
 ??  ?? Fred
Fred

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden