Mitt i Hässelby

Moderatern­a vill bygga fler bryggbad i hela Stockholm

- Evelina Hertz Stella Papapanagi­otou

Moderatern­a i stadshuset vill se fler bryggbad i Stockholm – bland annat i Västerort. Men lokalt ligger det knappast högst på priolistan.

I sin motion till kommunfull­mäktige argumenter­ar moderaten Johan Nilsson för att att Stockholm borde ha fler bryggbad.

– För 200 000 kronor får man en jättebra brygga, det är inte så mycket jämfört med att anlägga ett strandbad som kostar flera miljoner och kräver ganska mycket årligt underhåll. Du får tio bryggor för mindre än hälften av ett strandbad, säger han.

Han har inga konkreta idéer på var man borde bygga bryggor i Västerort utan vill att det ska utredas.

Men i Bromma och Hässelby-vällingby är inställnin­gen till förslaget minst sagt ljummen.

– Bromma har redan fyra publika bad och sen badar ju folk redan på flera andra ställen. Det är en trevlig idé men kanske att andra behov är viktigare att prioritera, till exempel ett utegym till, säger Cecilia Obermüller (MP), ordförande i Bromma stadsdelsn­ämnd.

Hon säger att man däremot planerar en solbrygga med stege i Johannesfr­ed och att stadsdelen placerat ut stegar på fler ställen där folk ändå badar.

– Det är ingen skillnad mot ett bryggbad egentligen men officiellt har staden inte samma skyldighet­er som vid ett bad, säger hon.

Kadir Kasirga (S), ordförande i Hässelby-vällingby, är inne på samma spår.

– Vi kommer att svara på motionen i november och den måste beredas först. Men vi har flera strandbad i stadsdelen och en brygga nedanför Riddersvik så det är inte högst på priolistan hos mig. Det är viktigare att jobba för minskade klyftor och att fler arbetslösa får jobb, säger han.

 ?? NYTT FÖRSLAG. FOTO: TAGE PERSSON LJUSNE ?? Borde det finnas fler badbryggor i Västerort?
NYTT FÖRSLAG. FOTO: TAGE PERSSON LJUSNE Borde det finnas fler badbryggor i Västerort?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden