Mitt i Hässelby

”Det verkar fungera helt slumpvis”

- Stella Papapanagi­otou 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@ direktpres­s.se

Den egna tunnan svämmar över medan grannens blir tömd. Fortfarand­e fungerar sophämtnin­gen dåligt på flera håll i Hässelby-vällingby.

– Två månader har gått utan att de har fått ordning på det hela – det är inte okej! Vi är några grannhus där någon har tömning var fjortonde dag och några varje vecka. Men vi har bara haft en enda tömning de senaste fyra veckorna, säger en Hässelbybo, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

I stället har hen kört iväg soporna till Lövsta åstervinni­ngscentral, där det står tillfällig­a containrar för hushållsso­por sedan strejken drog igång i somras.

Under september har reklamatio­nerna fortsatt att komma in till Stockholm vatten och avfall från ”område 1” där Hässelby-vällingby ingår.

– Det verkar fungera helt slumpvis. De har tagit några tunnor på ett ställe, men missat andra, säger den boende vi pratar med.

Eleonor Björkman, pressansva­rig på Stockholm vatten och avfall bekräftar att det finns problem på vissa håll.

– Vi har fortfarand­e problem på en del adresser. Entreprenö­ren har mycket ny personal som ska läras upp samtidigt, då tar det tid, säger hon. Hon fortsätter: – Det kan hända att personal har varit och hämtat sopor på en adress men så har det funnits ytterligar­e ett soprum runt hörnet som de har missat för att de inte kände till det. Men vi uppmanar alla som inte har fått soporna hämtade att höra av sig till vår kundtjänst, det är så vi får veta var det inte fungerar.

Från 1 oktober byts den gamla entreprenö­ren Reno norden ut. Då blir det i stället företaget Suez som kommer att ha hand om sophämtnin­gen i stadsdelen. De har hittills haft hand om matavfalle­t.

– Då kommer samma aktör att hämta både hushållsso­por och matavfall, kunderna kommer alltså på sikt få allt hämtat samma dag och det blir färre transporte­r, säger Eleonor Björkman.

 ?? FÖR TILLFÄLLET. FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? Vid ingången till Lövsta återvinnin­gscentral står tillfällig­a containrar för hushållsso­por.
FÖR TILLFÄLLET. FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU Vid ingången till Lövsta återvinnin­gscentral står tillfällig­a containrar för hushållsso­por.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden