Mitt i Hässelby

Cyklist ryter ifrån: ”Hade grönt”

-

När en cyklist blev påkörd av en bilist vid Stora Mossen förra veckan var det många på Facebook som genast började spekulera i att hon kört mot rött. Nu ryter cyklisten själv ifrån.

Förra fredagen blev Västerorts­bon Anette Eriksson påkörd när hon cyklade i korsningen nedanför Stora Mossens backe i Bromma och fick föras till sjukhus.

När olyckan inträffade var hon som vanligt på väg till jobbet.

– Jag kommer nerför backen vid Mossen och tittar mig om för att se om någon ska svänga. Men det är ingen som blinkar, så jag kör på eftersom jag har grönt. Men när jag kommer ut så är det en bil som svänger, säger hon.

Smällen blev så kraftig att Anette fick frakturer både på näsbenet och knäet, slet av ena korsbandet och fick flera blånader och svullnader. I samband med olyckan klev föraren i bilen själv ut och sa att han måste ha tittat åt ett annat håll, berättar Anette.

Spekulerad­e online

När vår artikel om olyckan hade publicerat­s lät inte och klargjorde vad som hade hänt. Hon hade haft grönt. I kommentars­fältet fick hon sin version bekräftad av ytterligar­e en kvinna som blivit vittne till händelsen.

– Men det lustiga är att även när jag har dementerat ryktena, och hon hade gått in och bekräftat det så har ingen av de som kommentera­t bett om ursäkt, säger Anette.

Cyklar året runt

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden