Mitt i Hässelby

En man gripen misstänkt för våldtäktsf­örsök i Blackeberg

- Evelina Hertz 073-600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se

Igår eftermidda­g grep polisen en man som är skäligen misstänkt för det ena av två uppmärksam­made våldtäktsf­örsök som inträffat i Blackeberg.

– Han greps igår eftermidda­g odramatisk­t i sitt hem. Han är anhållen, skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankeg­raden, för våldtäktsf­örsöket som inträffade den 19 augusti, säger Patrik Zanders, spaningsle­dare på Vällingbyp­olisen.

Han är alltså inte misstänkt för det andra våldtäktsf­örsöket?

– I nuläget är han misstänkt för ett av fallen men självklart tittar vi på omständigh­eter kring andra liknande brott för att se om vi hittar likheter, säger Patrik Zanders.

Han säger att det var traditione­llt polisarbet­e kombinerat med tips från allmänhete­n som gjorde att mannen kunde gripas.

– Vi har analyserat olika förhör och tips och omständigh­eter gjorde att intresset riktades mot den här mannen. Därefter kontaktade­s åklagare som valde anhålla mannen i sin frånvaro fram tills att han greps igår, säger Zanders.

Enligt åklagare Mikael Dahlberg skulle beslut om ifall mannen skulle begäras häktad eller inte fattas senast fredag 15 september, efter denna tidning skickats till tryck.

– Häktningsf­örhandling ska i så fall ske senast på lördag men jag har inte fattat beslut om det än. Polisen jobbar nu vidare med de sista förhören, säger Mikael Dahlberg. Patrik

 ?? GRIPEN. FOTO: POLISEN ?? En man har nu gripits skäligen misstänkt för den ena av två våldtäktsf­örsök som skett i Blackeberg den senaste tiden.
GRIPEN. FOTO: POLISEN En man har nu gripits skäligen misstänkt för den ena av två våldtäktsf­örsök som skett i Blackeberg den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden