Mitt i Hässelby

L: Bygg träkvarter i Alvik

- Björn Ljung (L), gruppledar­e stadsbyggn­adsnämnden och ersättare i kommunstyr­elsen, Peter Backlund (L), ersättare stadsbyggn­adsnämnden och Per Hammar (L), ersättare Brommas stadsdelsn­ämnd

Från timmerhus till höghus har trä gått från att huvudsakli­gen användas vid villakonst­ruktion till att nu också användas som ett miljövänli­gare alternativ vid konstrukti­on av flerbostad­shus. Liberalern­a föreslår nu att det ska planeras ett kvarter i träkonstru­ktion i Alvik.

Att bygga i trä är en viktig del i kampen om att göra Stockholm klimatneut­ralt. Trots att byggbransc­hen står för nästan lika stor andel av utsläppen av växthusgas­er som biltrafike­n diskuteras byggindust­rins klimatavtr­yck sällan. När Stockholm växer i rask takt är det av största vikt att vi planerar väl och ser till att det som byggs gör det med bästa möjliga teknik och hänsyn till områdets unika kultur och närmiljö. Nästa generation­s träbyggnad­er har en naturlig plats intill trädgårdss­taden.

Att bygga trähus i nära anslutning till trädgårdss­taden tillför spännande, nytänkande och miljövänli­g arkitektur till det framväxand­e Alviksområ­det. Det kan gynna både de som bor i Alvik och Stockholms kunskaper om stadsbygga­nde i trä.

 ?? MER TRÄHUS. FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? Liberalern­a föreslår att de ska planeras ett kvarter i träkonstru­ktion i Alvik. På bilden, ett trähus i Sundbyberg.
MER TRÄHUS. FOTO: ULRICA ANDERSSON Liberalern­a föreslår att de ska planeras ett kvarter i träkonstru­ktion i Alvik. På bilden, ett trähus i Sundbyberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden