Mitt i Hässelby

S

- PLÅGOSAMTA­L.

ommaren är fantastisk. Men något vi kanske förtränger i februari när längtan efter solen är som störst är sommarplåg­orna. Fästingar, värmeslag, ett getingstic­k under fikapausen, soleksem efter dagar på stranden och knott. Vi frågade ett gäng Stockholma­re vilka plågor som var värst och hur de gör för att undvika eller lindra dem.

– Jag är skiträdd för getingar. Jag bara springer. Däremot har jag ingen bra lösning på hur man blir av med dem, säger Marie Der Nercessian.

– Jag tycker solsting är värst så jag dricker jättemycke­t, typ hela tiden, säger Joshua Bovét, 20.

Marlene, som inte vill medverka med sitt efternamn, tycker att fästingar är värst.

– Jag har fyra barn och går igenom alla varje kväll. Men trots det så fick min dotter en fästing i ögat förra veckan. Jag fick sådan ångest. Jag vill ju att mina barn ska leka fritt, så nu blir det fästingspr­ay och heltäckand­e kläder, säger hon.

En som inte räds några sommarplåg­or är Agneta Candron från Tyresö.

– Jag tycker att man ska använda sunt förnuft bara. Inte ligga för länge i solen, dricka mycket vatten och kolla om man har fästingar. Min syster som har ett lantställe ha gett mig ett bra tips och det är att köra med en sådan klädroller på kroppen. På så vis kan man fånga upp kryp insekter.

Christer och Eva Törnlund tycker att bränderna är värst och vill påminna alla om att inte ha engångsgri­llen direkt på marken och att inte slänga fimpar.

Mette Flensburg tycker att myggen är värst. Speciellt när hon ska sova.

– Jag har ett myggnät över sängen när jag sover. Då kan man ha fönstret öppet i alla fall, säger hon.

 ?? DÖDAR MED EL. ?? Marielle, som inte vill medverka med efternamn, hatar fästingar och berättar att barnen fått fästingar trots att hon letat igenom dem varje kväll.Familjen Stenvall är på väg mot Köpenhamn och tycker att myggen är värst. Deras tips är att köpa en myggdödare som man kopplar in i eluttaget.
DÖDAR MED EL. Marielle, som inte vill medverka med efternamn, hatar fästingar och berättar att barnen fått fästingar trots att hon letat igenom dem varje kväll.Familjen Stenvall är på väg mot Köpenhamn och tycker att myggen är värst. Deras tips är att köpa en myggdödare som man kopplar in i eluttaget.
 ?? SUNT FÖRNUFT. ?? Agneta Candron märker inte av några plågor och tycker att man ska njuta av sommaren och använda sitt sunda förnuft.
SUNT FÖRNUFT. Agneta Candron märker inte av några plågor och tycker att man ska njuta av sommaren och använda sitt sunda förnuft.
 ?? FÄSTINGAR SÄMST. ??
FÄSTINGAR SÄMST.
 ?? BRÄNDER VÄRST. ?? Christer och Eva Törnlund tycker att årets torka och bränderna som medföljer är värst och uppmanar människor att inte slänga fimpar på marken.
BRÄNDER VÄRST. Christer och Eva Törnlund tycker att årets torka och bränderna som medföljer är värst och uppmanar människor att inte slänga fimpar på marken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden