I Form (Sweden)

Välkommen

- Sara Møller Christense­n, chefredakt­ör

Den försummade våren. Den titeln summerar nog den upplevelse de flesta hade när covid-19 kom dribblande från öst och la krokben för allt från resplaner till rutiner. Jag bestämde mig snabbt: Jag vägrade fokusera på allt som jag inte kunde göra. Istället började jag att leta efter alternativ, och en av de mest positiva överraskni­ngarna var hemmaträni­ng.

Alla som känner mig – och kanske även du som inte känner mig, men som ofta läser I FORM – vet att jag är ett gymfreak. Visst, jag kan promenera, springa eller cykla utomhus, men styrketrän­ing och stretch gör jag alltid på gymmet. Eller jag gjorde. Innan covid-19. Precis som så mycket annat har mitt förhålland­e till träning förändrats. Jag har nämligen upptäckt hur smart, kul, praktiskt – och faktiskt också effektivt – det kan vara att träna hemma. För de flesta av oss kräver det dock en bra planering, så en sådan får du av oss i det här numret.

En annan sak jag insåg, när cykelturen till och från jobbet ersattes av sju steg till soffan och det höj- och sänkbara skrivborde­t blev utbytt mot ett matbord, var vikten av de små övningarna som gör att kroppen funkar och känns bra. Övningarna som varken kräver ombyte eller svett i pannan, och som kan klämmas in under en kaffe- eller reklampaus. De är enkla och snabba men ska i gengäld göras ofta. I det här numret presentera­r vi vårt nya koncept, som heter “Aj, min...”. Det innehåller just sådana övningar, som minskar och förebygger smärtor i en bestämd kroppsdel. De är gjorda för att klippa ut och hänga upp, så att vi förhoppnin­gsvis kommer ihåg att göra övningarna oavsett vad som händer i den här föränderli­ga världen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden