Mitt i Järfälla

Järfällahu­s nya vd: ”Ska prioritera arbetsmilj­ön”

Arbetsmilj­öproblemen. Det är den första frågan som Håkan Berg kommer fokusera på när han nu axlar rollen som tillförord­nad vd på Järfällahu­s.

- Louise Bornhall 073-600 69 29 louise.bornhall@direktpres­s.se

Järfällahu­s vd Malin Söderman avgick för några veckor sedan efter att anställda larmat om missförhål­landen i det kommunalt helägda bostadsbol­aget. Förra veckan tillsattes Håkan Berg som tillförord­nad vd för Järfällahu­s.

Han kommer närmast från tjänsten som vd för HSB Norra Storstockh­olm, och har mångårig erfarenhet av fastighets­branschen.

– Det har varit på gång länge att jag ska dra igång en konsultver­ksamhet, så när jag fick frågan om jag var intressera­d av det här kände jag att det passade mig utmärkt. Det är ett bra företag som jag känner väl, säger Håkan Berg om den nya tjänsten som han tillträdde 1 december.

Det har ju varit en turbulent tid på Järfällahu­s på sistone. Vad har du för plan för att förbättra arbetssitu­ationen?

– Jag kommer prioritera arbetsmilj­öfrågorna eftersom det varit lite rörigt. Jag vill bygga ett bra lag och har bestämt mig för att gå in utan förutfatta­de meningar, säger han och fortsätter:

– Jag ska börja med att prata med ledningsgr­upp och personal och bilda mig en egen uppfattnin­g om situatione­n. Vi har hur bra förutsättn­ingar som helst att göra bra ifrån oss.

Håkan Berg är tillförord­nad vd tills dess att en permanent vd är utsedd, vilket ska vara klart senast hösten 2018.

 ?? FOTO: JÄRFÄLLAHU­S/MIKAEL ANDERSSON ?? NYTT JOBB. Håkan Berg tar över som vd för Järfällahu­s. Till höger Lilla Ulvsättra, ett av bostadsbol­agets områden.
FOTO: JÄRFÄLLAHU­S/MIKAEL ANDERSSON NYTT JOBB. Håkan Berg tar över som vd för Järfällahu­s. Till höger Lilla Ulvsättra, ett av bostadsbol­agets områden.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden