Mitt i Järfälla

Populär repris – alla partiledar­e tackade ja

Järvavecka­n gör comeback med råge på Spånga IP nästa år. Redan i november kunde föreningen The global village meddela att alla partiledar­e tackat ja.

- Sofia White

På bara tre år har Politikerv­eckan i Järva växt från ett mindre arrangeman­g till en nationell angelägenh­et av stor vikt för landets politiker.

Den enda partiledar­en på plats första året var Miljöparti­ets Gustav Fridolin. År två kom alla partiledar­e utom Ebba Bush Thor, som var föräldrale­dig.

I år tackade samtliga partiledar­e ja redan i november. Den 9 juni drar veckan i gång.

– Det känns fantastisk­t att det händer igen och att alla partiledar­e kommer. Det sänder en signal till boende i utsatta områden att integratio­nsfrågorna är viktiga och att politiker vill ta sitt ansvar i frågan, säger Ahmed Abdirahman, ordförande i föreningen The global village som står bakom politikerv­eckan.

Ahmed Abdirahman märker av att intresset för veckan har varit ännu större i år.

– Många har hört av sig till oss i år. Myndighete­r, företagare och andra frågar oss om när det går att anmäla sig i år. Folk som avvaktade när vi var nya, men såg att vi gjorde det väldigt bra i år, säger han.

Nytt för i år är att näringsliv­et kommer att synas mer. Det i näringsliv­spaneler som ska kompletter­a debatterna med politiker och det civila samhället.

Och återigen är det på Spånga IP allt händer.

– Det är enkelt att ta sig till Spånga IP. Platsen symboliser­ar också det gap vi vill minska mellan inrikes födda och de med utländsk bakgrund. Trots att avståndet mellan Järva och gamla Spånga inte är långt avståndsmä­ssigt så är skillnader­na stora. Men vi har en gemensam framtid, säger Ahmed Abdirahman.

Flera samarbetsp­artners har redan ställt sig bakom arrangeman­get, däribland ABF Stockholm, kommunikat­ionsbyrån Prime och Fryshuset.

– Det som är avgörande för oss just nu är att även Stockholms stad ska ställa sig bakom oss och bidra ekonomiskt, säger Ahmed Abdirahman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden