Mitt i Järfälla

Ge fotbollstj­ejer samma möjlighet

- Tjejen som vill förändra fotbollen

Jag tycker det är orättvist för tjejer som spelar fotboll. Är tjejer inte lika mycket värda som killar? Vi tjejer borde ha samma möjlighete­r.

För det första har killarna flera olika lag för personer som är födda samma år, som dessutom har lång kö att börja i. Tjejerna i Spånga IS födda år 2006 har ett och samma lag. Vi är tjugoåtta personer i ett lag, det är blandat med personer som har börjat för ungefär tre månader sedan och personer som började för ungefär sex år sedan. Detta leder till att vi som har spelat fotboll längre inte kan träna på mer avancerad nivå, som i sin tur leder till att vi inte kan utvecklas och spela bättre på matcher.

För det andra är det dåligt att redan i barndomen behöva jämföras med det motsatta könet. När lagen är uppdelade mellan könen, blir det ofta stora skillnader mellan tjejer och killar. Dessutom lär tjejer inte känna killar och killar lär inte känna tjejer.

För det tredje är tjejer underskatt­ade av många. När vi har haft vikarie på idrottslek­tionen brukar vissa killar fråga om vi kan spela fotboll. Varpå det två gånger har hänt att vikarien svarar att tjejerna inte kommer tycka att det är roligt, utan att ens ha frågat oss tjejer i klassen om vi vill spela fotboll eller inte.

Jag tycker att både tjejer och killar ska ha samma möjlighete­r i fotboll. Blanda lagen och ge samma möjlighete­r till både tjejer och killar. Tycker du att killar ofta är duktigare än tjejer på fotboll? Det är inte särskilt konstigt, eftersom de får träna hårdare.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? INTE JÄMSTÄLLT. ”Ge fotbollstj­ejer samma möjlighete­r som killarna”, skriver den här unga spelaren i Spånga IS.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON INTE JÄMSTÄLLT. ”Ge fotbollstj­ejer samma möjlighete­r som killarna”, skriver den här unga spelaren i Spånga IS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden