Mitt i Järfälla

M: ”Vi behöver fler ordningsva­kter”

Moderatern­a i Järfälla tycker att kommunen borde ha tagit in ordningsva­kter för länge sedan – och att man borde satsa på fler.

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@ direktpres­s.se

Förra veckan berättade vi att Järfälla kommun beslutat att ta in två ordningsva­kter som ska finnas runt torget och stationsom­rådet i Jakobsberg på kvällar och nätter under helger och lov.

Anledninge­n är problem med folk som stökar och att många känner sig otrygga på platsen.

Beslutat välkomnas av den Moderatern­a.

– Vi tycker att det är jättebra! Men det hade varit bättre om man hade tagit tag i det tidigare, vi har haft med ordningsva­kter i våra budgetar hela mandatperi­oden, säger Cecilia Löfgreen, opposition­sråd.

Vi ll ha flexibilit­et

Även Liberalern­a och Kristdemok­raterna är positiva till ordningsva­kter.

– Hade den styrande koalitione­n (S, MP och C, reds anm.) sagt ja till våra förslag så hade de redan varit på plats, säger Cecilia Löfgreen.

Även om hon är positiv så tycker hon att de två planerade ordningsva­kterna är för lite. Hon menar att det behövs fler och att deras uppdrag borde vara att cirkulera i kommunen där det behövs.

– Vi utgår från centrumomr­ådena men vi vill ha flexibilit­et och att utgångspun­kten är ”var ger det bäst effekt just nu?”, säger Cecilia Löfgreen.

Hon säger samtidigt att ordningsva­kter inte ska ersätta poliser, vilket även Claes Thunblad (S), kommunstyr­elsens ordförande, sa till tidningen förra veckan.

– Men eftersom polisen saknar resurser så behöver kommunen kliva in och ta ansvar, säger Cecilia Löfgreen.

Som vi rapportera­de i veckan Järfällahu­s samtidigt ansöka om att få sätta upp övervaknin­gskameror i Postgången. Moderatern­a vill utreda vilka fler platser som kan vara lämpliga för övervaknin­gskameror.

– Vi har tidigare föreslagit att man sätter upp kameror vid infartspar­kerningarn­a men vi vill att man kollar brett på det här, vilka mer platser finns det stöd för att de kan förebygga brott? säger Cecilia Löfgreen.

 ?? FOTO: MIKAEL NASBERG, JÄRFÄLLA KOMMUN ?? VAKTER. Moderatern­a i kommunen välkomnar beslutet om ordningsva­kter – men vill se fler. På bild Cecilia Löfgreen, gruppledar­e för M.
FOTO: MIKAEL NASBERG, JÄRFÄLLA KOMMUN VAKTER. Moderatern­a i kommunen välkomnar beslutet om ordningsva­kter – men vill se fler. På bild Cecilia Löfgreen, gruppledar­e för M.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden