Mitt i Järfälla

Kallhälls FF livesänder fotbollscu­p på nätet

Har du redan planer på annat håll helgen då kompisen, barnet eller barnbarnet ska ha fotbollscu­p? Inga problem – nu ska Kallhälls FF livesända hela KFF-cupen i februari och mars.

- Louise Bornhall louise.bornhall@direktpres­s.se

I höstas livesände flera lag i Västerort och Järfälla sina fotbollsma­tcher på nätet, bland andra FC Järfälla och Bele Barkarby. Nu hakar Kallhälls FF på trenden.

Den 10-11 februari och 17-18 mars går föreningen­s årliga fotbollscu­p, KFF-cupen, av stapeln i Kungsängen­s sporthall. Alla närmre 800 matcher kommer att livesändas på internet.

– Det är lite inne nu att livesända matcher, så vi ville haka på trenden, säger Nicklas Karlsson som är tränare i Kallhälls FF.

Målet är att tjejer och killar från närmre 200 lag, födda från 2005 till 2010 ska delta i cupen. Utöver att alla matcher kommer livesändas ska en studio riggas upp i sporthalle­ns caféteria, där spelare och ledare kommer att intervjuas under cupens gång.

– Tanken är att det ska kännas som på riktigt, som det gör i större matcher. Det blir ett extra minne att ha med sig från cupen, säger Nicklas Karlsson.

Han menar att det ger ett mervärde att kunna se matcherna, antingen i realtid eller i repris, på nätet. Detta eftersom det är ett bra tillfälle för föräldrar, mor-och farföräldr­ar eller andra som inte kan komma och kolla på cupen att se den på teven, i surfplatta­n eller telefonen när de har möjlighet.

– Vill man dra det ännu längre kan lagen se i efterhand hur de spelat, och hur de kan utvecklas, säger Nicklas Karlsson.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? LIVE. Matcherna kommer att spelas på tre femmannapl­aner, och en sändning kommer att vara riggad på varje plan.
FOTO: PRIVAT LIVE. Matcherna kommer att spelas på tre femmannapl­aner, och en sändning kommer att vara riggad på varje plan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden